Cina Samuelson på SCMF

Cina Samuelson hade den otacksamma uppgiften att öppna på lördagen på Scandinavian Country Music Festival (SCMF) i Östervåla. Otacksamt av flera anledningar, dels så är det naturligt så att alla besökar inte har hunnit infinna sig ännu när en festival drar igång för dagen, och dels just den här dagen pga att det var fruktansvärt varmt.

Jag såg Cina Samuelson och hennes band för första gången förra året i Vemdalen och gillade absolut det jag såg. Jag sammanfattade mig den gången med ”Cina är ett proffs som varit med länge, hon levererade och gjorde det mycket bra.” och den här gången var lika bra. Tyvärr gjorde väl publikens fåtalighet och förhållandevis höga nykterhetsgrad att tillställningen blev mindre livad än den var i Vemdalen. Cina kör en blandad repertoar med egna låtar som blandas med andra låtskrivares material.

Bandet är rena familjeföretaget, förutom Cina är det hennes man Johnny på gitarr, dottern Malin på kompgitarr och fiol samt brodern Berra på pedal steel guitar. Dessutom var det en trummis och en basist med här, där trummisen utmärkte sig när han hoppade, ja hoppade, fram över sitt trumset, snubblade och drog i scengolvet med en smäll. Han verkar dock inte ha tagit alltför stor skada utan spelade vidare.

Bra betyg till Cina Samuelson än en gång!

IMG_1822 IMG_1813 IMG_1811 IMG_1809 IMG_1804 IMG_1799 IMG_1796 IMG_1792 IMG_1788 IMG_1786