Downhill Bluegrass Band på SCMF

Downhill Bluegrass Band var en helt ny bekantskap för mig, och det blev ett av festivalens utropstecken. Vilket gäng! Och vilket drag! Bluegrass är ju en medryckande musikstil och det var helt omöjligt att stå stilla under tiden bandet spelade. Repertoaren var blandad av egen musik, skriven av bandets mandolinspelande sångare Jonas Kjellgren, och traditionella bluegrasslåtar som Nellie Kane. Skön blandning och det ger en klar fördel för bandet om publiken, även om det egna materialet håller hög klass, hittar låtar man redan kan och kan sjunga med i.

Bandet består av  instrumenten banjo, kontrabas, mandolin, ackustisk gitarr, fiol och dobro. Sången framförs av Jonas Kjellgren och Mikael Grund, vilka båda har härliga röster. För mig var basisten, Kajsa Westin, en av favoriterna från festivalen. Skön kontakt med publiken, glimten i ögat och snabb i repliken när hon presenterade låtarna.

Jag hade turen att få köpa med mig en skiva från festivalen, men för dig som inte hade den turen finns det gott om ställen att lyssna på bandets musik. Se deras egen sida här för länkar, eller nedanstående videoklipp.

Jag sammanfattar Downhill Bluegrass Band med ordet FANTASTISKT!

IMG_1868 IMG_1864 IMG_1852 IMG_1843 IMG_1836 IMG_1831 IMG_1829 IMG_1882