Scandinavian Country Music Festival, arrangemanget

Det var första gången som Scandinavian Country Music Festival arrangerades på Skogsvallen i Östervåla. Den har tidigare hållits på Furuvik utanför Gävle. Jag tyckte att det märktes en del att det var ett nytt arrangemang, och jag tänkte ta upp ett par av dessa saker här.

Skyltning. Jag åkte från E4, via Björklinge till Östervåla. Det satt inte en skylt som jag kunde se längs hela vägen. Nu såg jag istället skyltar om någon annan artist i augusti, och ansåg att chanserna var goda att det var på samma ställe.

Serveringen. Det gick att köpa korv och hamburgare i en permanent kiosk. Det var ok med det jag handlade där, även om det märktes väldigt tydligt att personalen var ovan. Väldigt tydligt. Sedan fanns det en ”bar” där man sålde folköl och mackor. Oskyddat för regn och med ytterst begränsat med plats att sitta för den som köpt sig något att äta. Folköl…? Nej, den förstår jag inte.

Tidsschemat. Det uppstod tydligen tveksamheter i tidsschemat, och det gällde speciellt den amerikanske huvudattraktionen. Det hördes en hel del muttrande från folk som planerat in att gå upp från campingen i anslutning till festivalen för att se Hawkins, när det visade sig att han börjat en halvtimma tidigare som stod på ett annat schema.

Jam sessions i tältet. Någon representerade på något sätt en förening eller företag som hade instrument, i ett tält strax utanför dansbanan. Där spelade några herrar ett tag under tiden det var paus på stora scenen. Ett tag hade Downhill Bluegrass Band en jam session där. Mer sånt! Tänk till var ni placerar ett sånt ställe bara, så att det inte omedelbart blir överröstat när det drar igång något på stora scenen.

Några tankar från mig, hoppas att vi ses igen nästa år!