Veteranen Mats Rådberg

Som sista uppträdande på festivalen i Östervåla var det dags för confrencieren själv, Mats Rådberg, att få hjälp av sina gamla vänner i Rankarna. Rådberg är en av de absoluta veteranerna inom svensk country, och har spelat tillsammans med bandet Rankarna sedan 1970-talet. Han har även haft låtar med i Melodifestivalen. En av hans mest kända hits är ”Peta in en pinne i brasan”, som är en svensk översättning av ”Put Another log on the fire”, med svensk text av Ewert Ljusberg.

Mats Rådberg och Rankarna gör ingen besviken, det låter bra och det är proffsigt. Det är kända låtar som man lätt nynnar med i. För mig ligger det här nära dansmusik, något jag inte är så förtjust i, men som har en stor publik i övrigt.

Ett klart godkänt uppträdande av veteranerna blev det i alla fall.

IMG_1879_650D IMG_1957 IMG_1959 IMG_1961 IMG_1965 IMG_1970