Ben Carbine & the 18 Wheelers

Ben Carbine & the 18 Wheelers är ett Skellefteband som vid årsskiftet firar 10-årsjubileum. Bandet har under sin långa resa spelat på många festivaler, både hemma i Sverige och i vårt västra grannland Norge. En höjdpunkt under sommaren 2014 blir Stadsfesten i hemstaden Skellefteå, där banedet kommer att synas på stora scenen på torsdagskvällen. 

Bandet har tidigare gett ut EP:n ”Six Pack Shy” och ett antal singlar. Dessutom finns de med på två ”Mr Music Country” samlingsskivor med låtarna ”Roll on” och ”Part time wife”. På samlingsskivan ”On the road – Country music drivin’ songs Vol1”, stoltserar man med sitt namn bland legender som t ex: Johnny Cash, Elvis Presley och Willie Nelson. Ben Carbine har även ett antal låtar som spelats flitigt på radio P4 Västerbotten.

År 2009 kvalade bandet in till country-SM som gick av stapeln på högfjällshotellet i Sälen. När tävlingen var avklarad kunde Ben Carbine & the 18 wheelers titulera sig som svenska mästare i country.

Senaste singeln släpptes i maj i år och heter That’s what our country is alla about. Lyssna på gärna på den på Spotify, That’s what our country is alla about

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

© Ben Carbine & the 18 Wheelers