Crash n Recovery i Frankrike

Crash n Recovery var i slutet av maj i Frankrike och spelade där på en stor countryfestival, American Journeys Festival i Cambrai. Vi lyckades få ett par ord med Linda Engström, sångerska och låtskrivare i bandet.

Hej Linda! Hur var det att spela för den franska publiken och hur hade ni det på festivalen?

Vi hade det helt fantastiskt i Frankrike och det var så kul att spela för den stora franska publiken. Det var vår största publik hittills och det bara ökade under spelningens gång. Jättekul! Vi fick verkligen bra respons från både publik och arrangör. Vi ropades in två gånger för extranummer och de verkade uppskatta de lugna låtarna minst lika mycket som de med mer drag. Förövrigt påminde festivalen om de största svenska countryfestivalerna fast i MYCKET större skala. 

Det låter ju jättetrevligt! Hur är countryn som genre i Frankrike? Det är ju ingen musik man direkt förknippar med det landet.

Ja, onekligen så verkar countrymusiken vara väldigt stor i Frankrike av någon anledning. Otippat enligt fördomarna men väldigt roligt!

Linda Engström i Crash n Recovery. Foto: Christer Hägglund

Linda Engström
Foto: Christer Hägglund

Fantastiskt roligt, hoppas att det utbytet kan ge något för framtiden också. Hur kommer fortsättningen av sommaren att se ut för er?

Vår sommar kommer att bestå av spelningar och färdigställandet av vårt kommande album. I slutet av sommaren åker jag och Roberth (anm, Roberth Johansson, Lindas låtskrivarpartner och sambo) till Kanada för att göra lite promotion samt för att träffa och spela tillsammans med en av mina duettparters från skivan, Bob Rylett. 

Spännande med mer resor, det hoppas vi höra mer om. Apropå skivan, vi är många som väntar på den. Kan du berätta när den kommer att släppas?

Tyvärr kan vi fortfarande inte sätta något datum, men det lär inte bli förrän ganska långt fram på hösten. Möjligen kanske vi släpper någon till singel innan.

Vi tackar Linda för pratstunden och vi kommer såklart att rapportera om när albumet är klart.

Se även detta videoklipp från festivalen i Frankrike.