Skivrecension Trailerpark Idlers ”Fifty Gallons of Lightning”

 

423575

Trailerpark Idlers
Foto: Tobias Berving

Trailerpark Idlers är ett band från Norrköping och Söderköping som spelar en alternativ country. Bandet har funnits sedan 2006 och har varit mycket produktiva. Den nya CD:n ”Fifty Gallons of Lightning” är nämligen nummer 12 i ordningen.

Jag gillar skivan, och det lite annorlunda soundet. Det finns flera låtar som fastnar lite extra, bland annat ”Seven Horses”, ”So Long Little Darling” och ”Sing With The Bird, Talk To The Cat” som är ett samarbete med Peter Dahl på banjo och Linda Dahl på sång. På sista låten på skivan, ”My Woman Sings Hallelujah All Night Long” är ingen mindre än schlagerikonen Claes-Göran ”Det börjar verka kärlek banne mig” Hederström och punksångaren Deep Torkel med.

Tyvärr tycker jag att omslaget inte leder tankarna till musiken på skivan. Jag ser att tidigare album har liknande omslag och förstår att det är en del av bandets stil, men om man jämför omslaget på gårdagens recension Don Redmon ”Walk in the footsteps” som genast väcker intresse och lust att lyssna kräver detta att man känner till Trailerpark Idlers sedan tidigare för att få en hint om vad det är på skivan.

Releasedatum för ”Fifty Gallons of Lightning” är 20 augusti. Klart värt att lyssna på med ett eget, skönt sound blir de sista orden från mig

cover