Ö-Festen, nystartad festival i Stöde, Medelpad

Som ni säkert redan har hört så är det premiär för en ny festival i sommar. I augusti hålls nämligen Ö-festen i Stöde, några mil väster om Sundsvall. Vi fick tag i Rolf Texas Jonsson i arrangörsstaben och bad honom berätta lite mer om arrangemanget.

”I början är vi alla små, så satsningen på en musikfestival, där countryn får en egen dag och rock ´n´roll en egen dag, bygger på att det kommer besökare från olika ”läger” för att det ska fungera ekonomiskt. Förhoppningar om en återkommande och möjligen en större satsning är ju ett önsketänkande i nuläge. Festivalen arrangeras av en lokal musikförening där ”motorn” består av tre entusiaster, Micke, Ken-1 och Texas. Idén har funnits en längre tid, men när Vemdalens Countryfestival gav besked att de ställer in 2016 så öppnades en lucka i kalendern… vi kör!

I samarbete med bl.a. LIONS och Stöde Camping så känns det tryggt och en positiv anda svävar redan över evenemanget. Vi planera att få med fler av ortens föreningar i festligheterna, hela byn är ju naturligtvis välkommen. För tillresta besökare erbjuder Stöde camping boende i stugor samt platser för husvagn/bil. Endast en kort promenad från festivalområdet.

På programmet har vi en skön blandning att erbjuda: Stickshifters lirar rockenroll alá Pirates, Dave Edmund mm, Co Pilots blåser skummet av ölen med sina utmärkta covers.

Mid Sweden Country presenterar under lördagen bl.a. nystartade Merle Haggard-tributbandet MIKE and his SILWERWINGS, THE WESTERN CATS och härliga HEARTBREAKE HILLS. Nån akt ytterligare är planerad.

För boende kan man ringa Stöde Camping Tel 076-881 82 83, eller titta på internet http://www.stodecamping.com/

För ytterligare info sök ”Ö-festen Stöde” på facebook. Keep it Country!”

Vi tackar Texas för informationen och hoppas naturligtvis att vi ses i Stöde i augusti!

Rolf "Texas" Jonsson

Rolf ”Texas” Jonsson